Wat doe ik na de behandeling?

Om het genezingsproces goed te laten verlopen en om infectie en littekenweefsel te voorkomen, is het zeer belangrijk dat u de nabehandeling thuis nauwkeurig opvolgt. Hoe de huid na de behandeling reageert is bij elke persoon verschillend. In de meeste gevallen kunt u meteen uw dagelijkse activiteiten hervatten, maar u dient wel alle regels hieronder in acht te nemen.

 

UW PERMANENTE MAKE-UP IS NET GEPLAATST

Tijdens en na de behandeling van permanente make-up kan de huid rood of lichtjes opgezwollen zijn. Deze zwelling kan bij gevoelige personen ook nog de eerstvolgende dagen optreden. Om de zwelling te verminderen, mag ijs of cold-pack op de permanente make-up gelegd worden. Opgelet, nooit ijs of cold-pack rechtstreeks op de huid leggen. Bescherm de huid eerst met een niet pluizend droog handdoekje of washandje.

 

GEDURENDE 7 TOT 10 DAGEN NA DE BEHANDELING: do’s en don’ts

 • De met permanente make-up behandelde zone mag niet in aanraking komen met water.
 • Ook aanraking met lotions, demake-up producten, zeep of andere reinigingsproducten moet vermeden worden.
 • Geen maquillage aanbrengen op de behandelde zone.
 • Het is aan te raden om niet intensief te sporten.
 • Om hygiënische redenen mag u geen sauna, stoombad of jacuzzi Zwemmen in zwembad of in de zee is ook sterk afgeraden. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up  met uw vakantieplannen.
 • Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht.

Daarom niet in de zon liggen en ook geen zonnebankbeurt nemen. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.

 • Niet roken. Ook niet in de rook zitten, want nicotine kan infectie veroorzaken.
 • Vermijd wrijving op de behandelde zone. (zoals b.v. pet, muts, helm, sjaal…)
 • Vermijd dat de huid gestretcht wordt
 • Er zullen kleine korstjes op de geplaatste permanente make-up gevormd worden. Deze mogen zeker niet afgekrabd Na enkele dagen vallen ze vanzelf af.
  Dit is uiterst belangrijk! Geef uw huid de tijd om de korstjes vanzelf af te stoten. Zo bevordert u de optimale opname van het pigment en voorkomt u ook infecties en vorming van littekenweefsel.
  (Indien er na 10 dagen toch nog korstjes aanwezig zijn, dan mag u deze zachtjes afweken, dit om extra zuurstof te geven aan de huid.)
 • Dag 1: hou uw pmu droog, enkel mag u het wondje deppen (niet wrijven) met de ontsmettende doekjes
  Vanaf dag 2: Breng 1 tot 2 keer per dag een anti-infectieuze zalf aan op de behandelde huid, met een vers wattestaafje, (niet met de vingers!). Een ultra dun laagje is voldoende! Gelieve de zalf zachtjes aan te stippen of zacht te rollen over de huid, weinig druk uitoefenen en zeker niet wrijven waardoor korstjes kunnen loskomen. De huid moet gewoon soepel blijven: niet te droog, niet te vettig.
 • Bij extreme roodheid, bloeding, zwelling, irritatie, infectie, wondvocht of bij pijn altijd contact opnemen met uw huisarts/oogarts.

NA DE EERSTE 10 DAGEN

 • Nadat de korstjes zijn afgevallen, ziet de huid er uitwendig wel genezen uit, maar inwendig is het genezingsproces nog volop aan de gang.
  Hier is het belangrijk om even geduld uit te oefenen, want tijdens het genezingsproces is de kleur nog onderhevig aan verandering. Wachten tot de 4 tot 6 weken verstreken zijn vooraleer optimaal te beoordelen. Bij de nabehandeling ondernemen we de juiste acties om uw permanente make-up tot in alle details te perfectioneren.
 • Maak tijdens het zonnen (ook zonnebank) altijd gebruik van een sunblock (factor 30 of hoger) ter plaatse van het behandelde gebied om de kleur langer te behouden.
 • Geen chemische peeling gedurende 6 maanden na de behandeling.
 • Geen crèmes met fruitzuren en vitamine A gebruiken.

 

WENKBRAUWEN

Na de behandeling zijn de wenkbrauwen te donker zolang er korstjes op zijn. De kleurintensiteit van de wenkbrauwen verlicht na enkele weken.
Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van de permanente make-up nadelig beïnvloeden. Gebruik daarom bij blootstelling aan zon en bij zonnebankbezoek, voldoende bescherming, en smeer een sunblock.

Specifiek voor Microblading:

1ste 24 uur: om het uur het lymfevocht/bloed/zalf afwrijven (niet te hard wrijven, mag met een vochtig watje, of met het ontsmettingsdoekje dat je meegekregen hebt) & een nieuw ultra fijn laagje zalf opdoen met een wattestaafje (niet met de vingers)
(dit om te vermijden dat er een te dikke korstjesvorming is, een mooi fijn korstje is perfect)

1ste week: 1 a 2 keer per dag een ultra fijn laagje zalf opdoen met een wattestaafje

 

OGEN

De ogen kunnen sterk opzwellen tijdens en na de behandeling. Ijs of coldpack op de huid leggen kan hierbij helpen om te ontzwellen. Bescherm de huid eerst met een handdoekje of een washandje. Nooit ijs of coldpack rechtstreeks op de behandelde zone leggen.

TIP & WEETJE
De eerste nacht na de behandeling, is het aangeraden om met uw hoofd iets hoger te liggen, lig niet te plat, dit om het vocht beter te laten circuleren, en vochtophoping te verminderen.
Het kan zijn dat de ogen de eerstvolgende ochtend na de behandeling meer gezwollen zijn. Gedurende de nacht verloopt de drainage van vocht zeer langzaam, en stapelt het vocht zich op rond de ogen. Dit vocht zal geleidelijk aan gaan draineren gedurende de dag, waardoor de ogen geleidelijk aan ontzwellen.
Indien u zich blootstelt aan de zon, altijd een zonnebril opzetten.
Leg de anti-infectieuze zalf in de koelkast, dit werkt verzachtend & rustgevend.

 

LIPPEN

 • Week 1:
  * Zolang er korstjes/velletjes op de lippen zijn, is de permanente make-up te donker van kleur. * Hou de lippen goed vettig (met wattestaafje, NIET met de vingers, zachtjes aanstippen, niet te veel druk uitoefenen, niet wrijven!), dit werkt heel verzachtend en neemt een droog en branderig gevoel weg.
  * De korstjes vallen niet allemaal op hetzelfde moment af. Hierdoor heb je tijdelijk enkele donkere plekjes (waar nog korstjes op zitten) en hele lichte plekjes (waar er al een korstje is afgevallen).
 • Week 2:
  Als alle korstjes afgevallen zijn na 7 tot 10 dagen, is de kleur opvallend lichter, precies alsof de kleur verdwenen is.
 • Week 3:
  De intensiteit van de kleur wordt opnieuw mooi zichtbaar.

TIP & WEETJE

 • Wat doe ik bij het poetsen van de tanden?
  Voor het tanden poetsen de lippen aanstippen met de zalf.

Maak geen gebruik van zogeheten whitening tandpasta.
Indien er toch een druppeltje water aan de lippen komt, dep zachtjes met een verse cleenex, niet met een sponzige badhanddoek (deze kunnen pluisjes achterlaten op de lippen).

 • Mag ik eten en drinken?
  Nuttig geen pittig eten en heet drinken.
  Peuzel geen ribbetjes of kreeftje, stel dit even uit tot na de genezing.

Drink met een rietje.

Vier uur na de behandeling geen alcohol drinken.

 

BELANGRIJK! Hebt u regelmatig koortsblaasjes?
Neem contact op met uw arts, die u het beste advies zal geven vóór en nà het plaatsen van de permanente make-up. Dit is uiterst belangrijk om een opstoot van het virus te onderdrukken!

 

UW PERMANENTE MAKE-UP NABEHANDELEN

Na minimum 6 weken genezing wordt uw permanente make-up nabehandeld. Dit is opnieuw een volwaardige behandeling die inbegrepen is in de prijs. Deze nabehandeling is zeer belangrijk voor de kleurintensiteit, houdbaarheid en optimale finishing van uw permanente make-up.
Maximum 3 maanden na de eerste behandeling dient u de nabehandeling te laten uitvoeren. Indien u langer wacht zal een nabehandelingsprijs aangerekend worden.

 

UW PERMANENTE MAKE-UP ONDERHOUDEN

We adviseren om uw permanente make-up na ongeveer 1 tot 2 jaar te laten nabehandelen.

Bedankt voor uw vertrouwen & geniet vooral van uw fantastische permanente make-up!
Klantentevredenheid is onze prioriteit & specialiteit!

Met vriendelijke groet,
Lies Vervaele

 

De ultieme schoonheidsboost

Ontdek zelf waarom klanten zo tevreden zijn van Lies haar behandelingen!
Openingsuren

Ma-wo: 9-18u
Vrij-Za: 9-18u
Do: gesloten
Zo: gesloten

Afspraken maken of annuleren kan enkel via de site, mail of de vaste lijn! Andere kanalen tellen niet.

Contacteer ons

Niki de Saint Phallestraat 6 - 8300 Knokke-Heist
contact@barabeaute.be
+3250706706

Parkeren in de zijstraten is mogelijk. (Emmanuel Vierinlaan, Henri Van de Veldelaan, Louis Ludwiglaan) Groene zone, gratis in de week en buiten de vakanties, betalend in de weekends, vakantie & feestdagen.

Onze topmerken

© 2022 Bar à Beauté | Cookie Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Site by logomdg