Wat is Permanente Make-Up ?

PMU is een behandeling waarbij huidvriendelijk kleurpigment met een ultradunne steriele naald in de opperhuid wordt ingebracht. Imperfecties worden gecorrigeerd en sterke punten worden geaccentueerd.

Permanente make-up wordt ook wel “micropigmentatie” of “semi-permanente tattoo” genoemd.

Wat is het verschil met een tatoeage?

Er zijn twee essentiële verschillen tussen tatoeage en permanente make-up.

1/ Bij een tattoeage wordt het pigment dieper in de huid aangebracht dan bij semi-permanente tattoeage. In deze laag worden de pigmenten ingekapseld waardoor dit proces niet meer terug te draaien is. Ieder gezet stipje zal zichtbaar blijven en bovendien kan er in de loop van de jaren kleurverandering optreden.

Bij PMU worden de pigmenten minder diep aangebracht. De pigmenten zullen geleidelijk aan afgevoerd worden door uw eigen lichaam. De periode is onder meer afhankelijk van het huidtype en de aard van de behandeling, zoals bijvoorbeeld: als voor de wenkbrauwen een blonde tint is gekozen, zal deze eerder vervagen dan een zwart pigment dat gebruikt wordt voor een eyeline

Hoe verloopt een behandeling?
 • Eerste consultatie & medische vragenlijst
  U legt uit wat uw wensen zijn wat betreft de vorm, kleur, stijl & afwerking. Ik neem hierin een adviserende taak op mij. U vult de medische vragenlijst getrouw in.
 • Risico’s
  We vinden het belangrijk om onze cliënten goed te informeren over de gevaren en risico’s van het aanbrengen van PMU. We nemen geen risico’s en bij twijfel, overleggen we eerst met uw behandelend arts.
 • Voorbereiding huid
  De huid wordt grondig gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Voortekenen
  Door middel van een tekening laat ik u de vorm en kleur zien, dit om u een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat. We geven hierbij deskundig en persoonlijk advies, afgestemd op de vorm en kleur van uw gelaat. Maatwerk geeft de meest natuurlijke resultaten!
 • Verdoving
  Het is ons stokpaardje om de behandeling geheel pijnloos te laten verlopen.
 • Voorbereiding werkpost
  Hygiëne en steriliteit zijn prioritair bij onze behandelingen.
 • Pigmentatie
  Huidvriendelijke en streng geteste pigmenten worden zachtjes met een steriele naald in de bovenste huidlagen ingebracht.
 • Herstel
  Na 7 à 10 dagen ziet de huid er genezen uit, maar inwendig dienen de huidcellen zich nog te herstellen, waardoor de kleur tijdens de volgende weken nog aan verandering onderhevig is.  U krijgt een naverzorgingscrème mee, alsook een fiche met alle op te volgen tips om een goede genezing te garanderen.
 • Nabehandeling
  Na 6 weken volgt een nabehandeling. Tijdens deze behandeling worden vorm en kleur op punt gesteld en accenten gelegd qua intensiteit.

 

Komt u in aanmerking?

Dames en heren, iedereen komt in aanmerking!

U wenst tijd te besparen in uw ochtendritueel?
U draagt een bril waardoor u zich moeilijk kunt maquilleren?
U hebt gevoelige ogen die allergisch reageren op de traditionele cosmetica?
U wenst die schoonheidsfoutjes weg te werken zoals te fijne of te lichte wenkbrauwhaartjes, te fijne, te dikke of ongelijke lippen, te vage lipcontour, te kleine of te grote ogen…

Jong of rijper… U blijft perfect gemaquilleerd van ‘s morgens tot ‘s avonds, zelfs bij regen, in het zwembad, onder de douche, bij hevige transpiratie, in de sauna, bij een hartelijke lachbui, bij het sporten…

Is PMU blijvend?

Doordat de huid zich constant regenereert, vervaagt de pigmentatie na ongeveer 1 à 2 jaar.
Enkele factoren kunnen een invloed hebben op de levensduur van de PMU zoals uw huidtype, de gekozen kleur, de blootstelling aan de zon… Wilt u het resultaat optimaal behouden, dan is het aan te raden om de kleur op te frissen na 1 à 2 jaar.

Is PMU pijnlijk?

De huid wordt lokaal en tijdelijk verdoofd met een crème, waardoor de behandeling  pijnloos verloopt.

Is PMU veilig?

Ja, maak de juiste keuze!

 • De pigmenten staan onder controle van de Keuringsdienst van Waren en zijn veilig en goedgekeurd.
 • Ik heb 17 jaar ervaring, en volg maandelijks nog bijscholingen in binnen- en buitenland. Gun uzelf de luxe om uw permanente make-up te laten uitvoeren door een vakspecialiste.
 • Wij gebruiken de meest recente, hygiënische en steriele apparatuur verkrijgbaar op de markt.
Wat is het verschil tussen microblading en permanente make-up aan de wenkbrauwen?
Is PMU terugbetaalbaar door het ziekenfonds?
Wat zegt de Belgische wetgeving?

Alles wordt binnen de Europese richtlijnen opgevolgd. Zowel qua hygiëne als steriele materialen vermeld in ResAp (2008) 1 paragraaf 3.2, 3.3 en 3.4 Zoals het KB van 25 november 2005. Het advies van de HGR 8631 (2011) wordt in de praktijk toegepast.

Meer info kan je hier verkrijgen.

De ultieme schoonheidsboost

Ontdek zelf waarom klanten zo tevreden zijn van Lies haar behandelingen!
Openingsuren

Ma-wo: 9-18u
Vrij-Za: 9-18u
Do: gesloten
Zo: gesloten

Afspraken maken of annuleren kan enkel via de site, mail of de vaste lijn! Andere kanalen tellen niet.

Contacteer ons

Niki de Saint Phallestraat 6 - 8300 Knokke-Heist
contact@barabeaute.be
+3250706706

Parkeren in de zijstraten is mogelijk. (Emmanuel Vierinlaan, Henri Van de Veldelaan, Louis Ludwiglaan) Groene zone, gratis in de week en buiten de vakanties, betalend in de weekends, vakantie & feestdagen.

Onze topmerken

© 2022 Bar à Beauté | Cookie Policy | Privacy Policy | Disclaimer | Site by logomdg